مواد لازم:

گندم پوست کنده 1 استکان
گوشت 200 گرم
کره یا روغن حیوانی 50 گرم
نمک کمی
پودر دارچین برای تزئین



طرز تهیه 1:

  1. گوشت یا مرغ یا بوقلمون را با یک پیاز بپزید و بگذارید خنک شود. برای تهیه حلیم از هر نوع گوشتی می تونید استفاده کنید، فقط مهم اینه که از جایی باشه که ریش ریش بشه.
  2. گندم را از شب قبل خیس کنید.
  3. حدود 1.5 لیتر آب به آن اضافه کرده (می تونید آب گوشت را بیفزایید) و بگذارید با حرارت ملایم بجوشد تا لعاب آن در بیاید و دانه های گندم باز شوند(بسته به نوع گندم 3-5 ساعت طول می کشه)، و اگر لازم بود بازهم آب بیفزایید. در این مرحله کره را اضافه کنید تا سر نرود.
  4. غلظت آن که به حد دلخواه رسید آن را از صافی رد کنید و تفاله گندم را دور بریزید.
  5. گوشت را ریش کنید و به حلیم بیفزایید و بگذارید حدود 5 دقیقه بجوشد و در این مدت هم بزنید تا مزه هایشان به هم برود.
  6. نمک را در حدی بیفزایید که فقط بی مزگی گندم و گوشت برطرف شود. حلیم نباید شور باشد تا اگر کسی خواست بتواند با شکر بخورد.
  7. پس از اینکه آماده شد کره یا روغن را داغ کرده و روی حلیم میریزیم.(در صورت تمایل)
  8. سپس با دارچین تزئین کرده و نوش جان کنید.

 

طرز تهیه 2:

  1. گندم خیس خورده را در غذا ساز بریزید تا کاملا له شود، سپس آب یا آب گوشت را بیفزایید و بگذارید بجوشد. در این صورت لعاب گندم خیلی سریعتر در می آید. (1-2 ساعت)
  2. در این روش نیازی به صاف کردن گندم نیست و بقیه مراحل مانند روش قبل می باشد.
  3. اگر بخواهید حلیم صاف و یکدست تر شود بعد از اینکه لعاب گندم کاملا در آمد می توانید دوباره آن را در غذا ساز بریزید( می توانید از گوشتکوب برقی استفاده کنید).
+ نوشته شده در  پنجشنبه 13 مرداد1390ساعت 8:49  توسط ashpaz bashi |